OVER MIJ


Vanaf 2024 begeleid en train ik verder als partner bij Samenwerken.nu. Graag nodig ik je uit om ons aanbod te bekijken: www.samenwerken.nu
Vanaf 2024 begeleid en train ik verder als partner bij Samenwerken.nu
Graag nodig ik je uit om ons aanbod te bekijken: www.samenwerken.nu

De interactie tussen mensen vind ik fascinerend. Wat je ook doet of niet doet, het heeft invloed op de ander en dus op het gedrag van die ander. Dat kan een prachtige samenwerking opleveren, waarin mensen elkaar versterken. Maar soms loopt het stroef en dan help ik graag om er weer beweging in te brengen.

Selma Busser

“Door oprecht nieuwsgierig te zijn en mijn oordeel uit te stellen, kom ik in een diepere laag tot de kern van het samenwerkingsvraagstuk.”

Aandacht voor zowel technische als sociale wetenschappen heb ik van huis uit meegekregen. Ik kan me daarom goed vinden in de systeemtechnische benadering (https://systeeminterventies.nl/) van samenwerkingsvraagstukken, waarin beide werelden samenkomen. Hiermee kun je helder in beeld brengen wat zich tussen mensen afspeelt en waarom het logisch is dat patronen in de samenwerking blijven bestaan. Het systeemdenken ‘ontschuldigt’ en geeft zicht op verbetering van de onderlinge relaties tussen mensen met een naam en een gezicht.

Ik vind het mooi dat ik zo in verschillende rollen – advisering, coaching of training – een bijdrage kan leveren aan een duurzaam betere samenwerking tussen mensen.

“Door te onderzoeken en te analyseren kan ik verklaren waarom het (steeds) zo gaat als het gaat.”

Loopbaan

Na een studie Bestuurskunde (UT) ben ik bij de politie gaan werken en heb ik de Politieacademie (NPA) versneld afgerond. Daarna heb ik tot 2016 gewerkt in verschillende leidinggevende functies bij politie en gemeenten. In 2016 heb ik mijn eigen bedrijf ‘Cinclus Advies en Mediation’ opgezet en heb ik als adviseur en arbeidsmediator in diverse organisaties opdrachten uitgevoerd. In 2018 besloot ik om het mediationvak te laten rusten en mij volledig te richten op de systeembenadering van samenwerkingsvraagstukken binnen groepen in organisaties. Zowel in de rol van adviseur en coach als in de rol van trainer.

Naast mijn werk blijf ik altijd leren: ik blijf nieuwsgierig naar nieuwe inzichten en perspectieven. Ik leer in de praktijk van opdrachtgevers en collegae en volg geregeld opleidingen en trainingen om mij verder te specialiseren in gedrag en samenwerking tussen mensen.

Voor meer informatie over mijn achtergrond, zie ook mijn LinkedIn-profiel